top of page

Separate hydraulische aansturing voor hoge bedrijfszekerheid

Ieder vloerdeel is voorzien van een energiezuinig hydraulisch circuit, zodat ze onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangestuurd en er een variatie aan beweegpatronen en snelheid mogelijk wordt. De flexibele programmering van de vloerdelen zorgt ervoor dat de vloer voor iedere specifieke massa optimaal kan worden ingesteld. De programmering kan zelfs zodanig worden ingesteld dat de massa vrijwel ononderbroken wordt verplaatst.

Door het gebruik van onafhankelijke hydraulische circuits, is de bedrijfszekerheid van de Multifloor hoog. Bij een storing aan een vloerdeel kan de vloer blijven draaien, waardoor reparaties uitgesteld kunnen worden naar een moment waarop het productieproces niet wordt verstoord.
Bovendien zijn de hydraulische componenten robuust en kunnen ze waar dan ook ter wereld door reguliere componenten worden vervangen. De aansturing van het vloersysteem kan geheel worden geïntegreerd met de aansturing  van het totale proces. Ook is het mogelijk om de vloer met weegcellen uit te rusten.

Positionering van de hydraulische cilinders
Doordat de Multifloor altijd op maat wordt gemaakt, kan er in de ontwerpfase rekening worden gehouden met de klantwensen. Dat geldt onder andere voor de plaatsing van de hydraulische cilinders. Deze kunnen buiten of onder de vloer worden opgesteld.

Lagering
De Multifloor is door zijn ontwerp en constructie matig tot zeer zwaar belastbaar. Op basis van de  toepassing wordt het basisframe en de lagering bepaald. De vloerdelen worden in de geleiding door middel van glijlagers ondersteund. De lagering en de afsluiting tussen de vloerdelen zijn speciaal voor de Multifloor ontwikkeld.
 

bottom of page